Kindervakantieweek


Kindervakantieweek is al jarenlang een begrip binnen Oud-Gastel en de KPJ. Eens per jaar organiseert de KPJ dit evenement voor kinderen. Zij maken dus al op vroege leeftijd kennis met de KPJ. Ons doel is om voor de kinderen een gezellige week te organiseren met onder andere spelletjes, uitjes en kamperen.

Dit evenement wordt aangeboden aan de kinderen tot en met groep 5 die in Oud-Gastel, Stampersgat en Zegge op een van de basisscholen zitten. De commissie brengt deze uitnodigingen persoonlijk in de klassen.

Het evenement vindt al jaren plaats aan de Veerkensweg in Oud Gastel. Kindervakantieweek (KVW afgekort) wordt georganiseerd in de zomervakantie. Van dinsdag t/m vrijdag wordt er door een commissie, een programma in elkaar gezet voor de kinderen. De week staat in het teken van een bepaald thema.

Iedere dag van de week worden verschillende activiteiten en uitjes georganiseerd. Het is voor de kinderen dan ook een erg afwisselende week.

Donderdag is traditiegetrouw de playbackshow/talentavond/bonte avond. Hierbij wor-den ingestudeerde acts door kinderen aan de andere kinderen getoond. Sinds 2011 heet dit KVW got talent geworden. Donderdag wordt de avond met een kampvuur afgesloten en worden de kinderen voor de nacht in echte kampeertenten ondergebracht.

Na een nachtje slapen, wordt er een actieve ochtendgymnastiek gedaan. Hierna zijn er nog wat spellen en vrij spelen. Tegen 12:00 uur is er een gezamenlijke afsluiting met de ouders.

Deze week wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwillige helpers. Zowel meiden als jongens zetten zich in om de kinderen een leuke week te bezorgen. Ook zijn er diverse andere vrijwilligers die zich inzetten voor dit evenement. Om hen allemaal te bedanken is er op vrijdagavond na het opruimen nog een gezellige bedankavond.

 

Voor vragen over de kindervakantieweek, kunt u contact opnemen met Ricardo 06-40917655