Pulling Gastel


Het begon allemaal toen in 2008 een aantal fanatieke trekkertrek liefhebbers binnen  KPJ Oud Gastel het idee kregen om een trekkertrek te gaan organiseren. Bijna alle KPJ’s in de regio hadden al een trekkertrek wedstrijd. Wij hadden dit nog niet en we vonden dan ook dat we niet achter konden blijven op de rest. Naast alle andere activiteiten binnen de KPJ zou dit ook een erg mooie nieuwe activiteit zijn. 

 

Er was al snel een commissie samengesteld om dit evenement op poten te zetten. De wedstrijd moest absoluut niet onder doen voor de rest. Er werd een mooie locatie gevonden aan de Rietvaartstraat waarmee de eerste stap gezet was. Uit het niets werd er een evenement gestart waarvan niemand wist of het goed zou gaan lopen. Dit is goed gelukt met een hele mooie wedstrijd meteen al in het eerste jaar en een wedstrijd die in de loop van tijd uitgegroeid is tot een groot evenement met truck-, tractor- en jeeppulling. Het evenement kreeg in plaats van de naam Trekkertrek Oud Gastel de naam Pulling Gastel met een geheel eigen identiteit.

 

Om het evenement nog verder te laten groeien is besloten om het evenement te laten fuseren met het Bunderfeest dat de KPJ in het verleden ook organiseerde. Met het samenvoegen van deze twee evenementen is een nog groter evenement ontstaan waarbij ook de feestavond ontzettend is gegroeid. Zo hebben we al artiesten als BZB, de Dirty Daddies en Mental Theo op het podium gehad en staat er voor de toekomst nog veel meer op de planning. Tevens hadden we destijds een ander terrein aan Kuivezand.

 

Na succesvolle jaren wilde we de volgende stap zetten. Hierdoor werden er in 2017 2 nieuwe kleibanen op het nieuwe terrein van de fima Rebbens. Vanaf dit jaar komt er door de kleibanen ook een ware NTTO wedstrijd, waaronder Ligt Modifiefds, Prostocks, Light Two Wheel Drives and Limited Superstocks. Ook de Trucks competitie is nog altijd te zien bij Pulling Gastel.

Het evenement kan uiteraard niet bestaan zonder de inzet van alle helpers. Afgelopen jaren waren er veel helpers tijdens de wedstrijd en tijdens het opbouwen. Zonder hen was het ook nooit mogelijk geweest om iets moois weg te zetten. Als KPJ en Pulling Gastel commissie hopen we dat ook in de toekomst genoeg fanatieke helpers mee willen helpen op dit evenement en dat we er met zijn allen een hoop plezier aan kunnen beleven.